Huis van Geschiedenis

2016 2 sept

Het Huis van Geschiedenis is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van gemeente, museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. De gemeente heeft het gebouwtje achter het museum verbouwd en samengevoegd met het museum. Hierdoor ontstond een nieuwe vleugel van het museum. Deze vleugel gaat gebruikt worden voor ontvangsten, lezingen en studie, waardoor er een Historisch Informatie Centrum voor Midden-Kennemerland ontstaat. Ook is er een receptie, vergaderzaal, een keukentje en een toiletgroep. Deze werkzaamheden van de gemeente werden begin april afgerond. Daarna zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan in het totale complex dat helemaal opnieuw is ingedeeld en ingericht.

Huis van Geschiedenis geopend op 9 september 2016

Vrijdag 9 september opende wethouder Cecilia van Weel – Niesten het nieuwe Huis van Geschiedenis Midden-Kennemerland aan het Westerhoutplein in Beverwijk. Zij doet dit door de twee samenwerkende organisaties Museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland symbolisch de sleutel te overhandigen van het verbouwde, uitgebreide en vernieuwde museum dat gevestigd is in het voormalige gemeentehuis van Wijk aan Zee en Duin.

Het Huis van Geschiedenis is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van gemeente, museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. De gemeente heeft het gebouwtje achter het museum verbouwd en samengevoegd met het museum. Lees verder »

Foto’s opening Huis van Geschiedenis

« Page 1 »