De fotocollectie van Museum Kennemerland

De missie van het museum is de geschiedenis van Midden Kennemerland voor het publiek toegankelijk te maken. Een fotocollectie is een waardevol middel om deze missie te realiseren.

Het museum heeft een fotocollectie met een omvang van meer dan 6000 foto’s, waarvan een groot deel on-line te bekijken is. Via het webadres www.museumbeverwijk.nl kunt u toegang verkrijgen.

De foto’s van onze on-line collecties zijn voorzien van een reactieformulier, zodat u kunt reageren op de foto en de beschrijving. Met uw reacties kunnen we onze beschrijvingen verbeteren en fouten corrigeren.

Momenteel bestaat de fotowerkgroep uit ongeveer 5 personen die zich bezig houden met:

• Selecteren van foto’s uit het aanbod (passen ze in de collectie?)
  • Het digitaliseren (scannen, bewerken) van de foto’s of beeldmateriaal
  • Het conserveren van de betreffende foto’s
  • Het registreren en opnemen van de foto’s in onze off-line en on-line digitale collecties
  • Het beschrijven en verder documenteren van deze foto’s
  • Geselecteerde afbeeldingen opnemen in thematische slideshows bij de on-line collecties

Het beeldmateriaal kan bestaan uit foto’s op papier of ander materiaal, negatieven ook glasnegatieven, dia positieven, maar ook digitaal aangeleverd materiaal. Alles zowel in kleur als in zwart/wit. Ook filmmateriaal en video-opnamen behoren tot het mogelijke beeldmateriaal.

Heeft u foto’s in uw bezit waarvan u denkt dat deze passen in onze collectie?

Laat het via email weten:  fotoredactie@museumbeverwijk.nl