Werkgroep educatie

Cartoonwedstrijd – Winnaar

De winnaar van de cartoonwedstrijd is bekend. De jury, bestaande uit Annemiek Jansen van Dagblad Kennemerland, Anne Beekman  van Museum Kennemerland en Marcia de Bruin en Miep de Wildt van de educatiewerkgroep van het museum had er een behoorlijke klus aan.

De inzendingen  hadden actuele onderwerpen  die vooral over het milieu en de leefomgeving gingen.

cartoon-de-Vrijheit-150x150De keus viel uiteindelijk op de cartoon van Nina van der Meij uit groep 7 van basisschool de Vrijheit in Wijk aan Zee. Zij koppelde het verkeersexamen in haar dorp aan  het  Rondje Wijk aan Zee .

nina-vd-meij-1-2-150x150  nina-vd-meij-2-150x150

Gefeliciteerd Nina!

Cartoonwedstrijd groep 7 en 8

Het educatieteam van Museum Kennemerland daagt de leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in de IJmond uit tot het maken van een eigentijdse cartoon.

De tijdelijke tentoonstelling in het museum is gewijd aan de Beverwijkse tekenaar/schilder Jan van der Schoor. Hij stond onder andere bekend om zijn wekelijkse cartoons in Dagblad Kennemerland waarin hij actuele kwesties in de IJmond op een humoristische wijze aan de kaak stelde.
Volledig bericht cartoonwedstrijd Jan van der Schoor voor groep 7 en 8

Scholen

Scholen zijn van harte welkom. Voor een leuk en leerzame uitstapje kunt u een afspraak maken met de werkgroep Educatie mevrouw De Wildt-van Overmeeren 0251 – 374591of via email, klik hier.

zoektocht_200Leerlingen van het basisonderwijs kunnen door middel van de “Zoektocht in Museum Kennemerland” kennismaken met de historie uit eigen omgeving. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen worden begeleid door gespecialiseerde vrijwilligers.

« Page 1 »