Nieuws 2010

Vrijwilligersavond van de Historische Kring Velsen in ons museum

Maandag 8 maart was er de jaarlijkse vrijwilligersavond van de Historische Kring Velsen; deze werd gehouden in ons museum.
Er waren 32 vrijwilligers. Aad Kok en Jacob Brakenhoff verzorgden de rondleiding, Miep de Wildt gaf een presentatie over de plannen van de Schans. De avond werd afgesloten met een drankje.

historische_kring_velsen

Presentatie Jeroen Stam over zijn vader Jos Stam

jeroen_stam_200Zondag 14 februari verzorgde Jeroen Stam een presentatie over het leven en werk van zijn vader, Jos Stam. Oudleerlingen en bekenden van de kunstenaar en zijn familie kwamen naar het museum om een uur lang interessante verhalen en bijzonderheden over de totstandkoming van het werk van Stam te horen. Met een powerpointpresentatie liet Jeroen een doorsnee van dit werk zien.

Daaronder was een serie tekeningen van de bouw van het voormalige Jozefziekenhuis in Heemskerk. Museum Kennemerland krijgt deze serie binnenkort op cdrom, want ook het Jozefziekenhuis behoort al weer tot de geschiedenis van Midden Kennemerland.

Een leuke bijzonderheid was dat de heer Groen, buurman van het museum, met een serie getekende portretten van zijn kinderen langs kwam, die zoon Jeroen nog niet kende.

Provincie Noord-Holland kent subsidie toe

De Provincie Noord-Holland schrijft in haar cultuurnota “Cultuur op de kaart 2009-2012” hoe belangrijk cultuur is. Cultuur laat mensen met andere ogen naar de wereld kijken. Maar de maatschappelijke betekenis reikt veel verder dan een individuele beleving. Cultuur vormt een bindende factor in de samenleving. Op grond van de Uitvoeringsregeling Musea, archieven en monumenten Noord-Holland 2009 is een subsidie aangevraagd voor het gebruiksklaar maken voor de museale en publieksfunctie van de nieuwe accommodatie van Museum Kennemerland, voor een Huis van Geschiedenis. De aanvraag voldoet aan het provinciale subsidiebeleid zoals verwoord in de uitvoeringsregeling. De Provincie heeft besloten de subsidieaanvraag toe te kennen. De subsidie bedraagt € 713.840,-.

« Page 1, 2 »