Actuele Mini tentoonstelling

Mini tentoonstelling foto’s Velsertunnel in Museum kennemerland

De heropening van de Velsertunnel op maandag 16 januari 2017 is een historische gebeurtenis waarbij Museum Kennemerland uiteraard stil wil staan. Over de Velsertunnel zijn in de beeldbank van het museum circa 165 foto’s opgenomen: van de bouw in de jaren vijftig, de Opening op 28 september 1957, het interieur van de Tunnel, het Verkeer tot en met de de Renovatie van Tunnel. Tevens omvat het foto’s van de Velsertunnel-run en -wandeling.
De foto’s over de Velsertunnel vormen slechts een fractie van de totale fotocollectie van ongeveer 8.000 foto’s. Al deze foto’s zijn beschreven en aan elke foto zijn relevante kenmerken toegekend.
Hoewel wij al onze gasten graag in levenden lijve willen ontmoeten hoeft men voor het raadplegen van de beeldbank niet per se naar het Museum te komen. De bestanden zijn ook via Internet te benaderen; www.museumbeverwijk.nl.
Ter gelegenheid van de heropening van de Velsertunnel wordt er in de hal van het Museum een vitrine ingericht met foto’s van de geschiedenis van de Velsertunnel en de renovatie.
Deze minitentoonstelling is te bewonderen vanaf zaterdag 21 januari, tijdens de openstellingstijden; woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Op die tijdstippen is het ook mogelijk de beeldbank van het museum te raadplegen.
Pdf: brochure met foto’s en beschrijvingen Velsertunnel

Tentoonstelling 50 jaar Velsertunnel 18-8-2007 tot 3-3-2008

Opening twee tentoonstellingen 50-jarig bestaan Velsertunnels op 18 aug. ’07

Op zaterdag 18 augustus 2007 zijn de tentoonstellingen in Velsen en Beverwijk ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Velsertunnels geopend. De tentoonstellingen zijn georganiseerd door de Historische Kring Velsen en het Museum Kennemerland in Beverwijk.
De opening van de Velser tentoonstelling in het Raadhuis voor de Kunst aan de Torenstraat te Velsen-Zuid is gepland om 15.00 uur. Omdat de burgemeester van Beverwijk, mevrouw F. Ravestein, eerst nog per mobieltje naar de juiste locatie geloodst moet worden door de burgemeester van Velsen, de heer P.A.G. Cammaert, begint de ceremonie een kwartier later. Nadat de genodigden zich verzameld hebben in de entree op de begane grond van het monumentale pand, heet HKV-voorzitter Mike Uyl allen welkom en bedankt alle personen en werkgroepen die hebben samengewerkt bij de totstandkoming van de tentoonstellingen. Volledig verslag

« Page 1 »