Op woensdag 27 maart presenteert Museum Kennemerland een selectie uit haar fotoarchief in Woonzorgcentrum Lommerlust (Peperstraat 17 in Beverwijk). Dit is voorlopig de laatste presentatie van een deel van het Beverwijkse fotomateriaal. Eerder waren presentaties in de bibliotheek en in Huis ter Wijck, beide een groot succes. De presentatie houdt verband met de lopende tentoonstelling in het museum met Beverwijks fotomateriaal. Het museum hoopt gebruik te kunnen maken van het geheugen van Beverwijkers en zoekt ontbrekende informatie bij de foto’s.
Tot half september is de tentoonstelling Onbekend Gezicht te zien in het museum, met foto- en filmmateriaal van voor ± 1970.

De ondertitel is ‘het fotografisch geheugen van Museum Kennemerland’. In dat geheugen zijn helaas wat gaten aanwezig. Van een deel van het beeldmateriaal ontbreekt informatie.Om er achter te komen wie of wat op foto’s te zien is, publiceert het Museum elke twee weken een foto in een regionale krant en roept belangstellenden op om via internet in de beeldbank van het museum te kijken.
De beeldbank is toegankelijk via www.museumkennemerland.nl en rechtstreeks via www.museumbeverwijk.nl. Ook trekt het museum er op uit om op diverse locaties in Beverwijk antwoorden te vinden. Het museum is nieuwsgierig naar verhalen achter de foto’s en ander beeldmateriaal en hoopt op veel nieuwe informatie van belangstellenden.

De presentatie op woensdag 27 maart in Woonzorgcentrum Lommerlust begint om 14.30 uur en is uiteraard bestemd voor alle bewoners van het zorgcentrum maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Onder andere de veranderende Breestraat, het oude Stationsplein en het (oude) gebied rondom de Wijkertoren komen uitvoerig aan bod.

Het museum aan het Westerhoutplein 1 is open op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Noot voor de redactie:
voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan de Wildt, telefoon 0251 374591 of 06-53768109

bijlage: illustratie.
bijschrift: Breestraat-Peperstraat richting Schans