Ongeveer 70 mensen woonden zondagmiddag 19 januari de boekpresentatie van het boekje ‘Tot dan’ bij.
In het boekje staan verhalen over het leven en werk van Jan van der Schoor. Het boekje is een coproductie: bedacht door Jan Butter en geschreven met Annemiek Jansen.

Het programma dat om 14.00 uur startte, zag er als volgt uit.

  • Muziek door het Ampzing Genootschap
  • Jeroen Stam leest voor uit het boek “Een bizarre tocht naar een verloren oord”   (2003 met illustraties van Jan)
  • Piet Vos spreekt over het werk van Jan
  • Overhandiging van het 1e exemplaar door Jan Butter aan Fred de Vries
  • Na afloop nog even gezellig samenzijn.

ַschoor_01

 

Annemiek Jansen,
Fred de Vries,
Jan Butter

Foto’s van de boekpresentatie

Onderstaand enkele berichten uit de media.

Wie kent niet de Indiaan op weg naar Wijk aan Zee? Deze muurschildering is de beste reclame voor Jan van der Schoor. Niet zo gek dat Fred de Vries het eerste exemplaar van de bundel ’Tot dan’ zondagmiddag kreeg uitgereikt in de voormalige Kunstuitleen. Voor de tentoonstelling over de Beverwijkse kunstenaar die vijf jaar geleden overleed, is dat even de dependance van Museum Kennemerland.
Link naar Noordhollands Dagblad

Ter gelegenheid van de vijfde sterfdag van de Beverwijkse kunstenaar Jan van der Schoor is in het Museum Kennemerland het boek ‘Tot dan’ gepresenteerd. Daarin staan artikelen over nabestaanden van de bekende Beverwijker. De artikelen hebben eerder in Dagblad Kennemerland gestaan. Familie, vrienden en oud-collega’s vertellen over hun vriendschap, herinneringen en ervaringen met Van der Schoor. Henk Tijbosch heeft de verhalen verzameld en aangevuld met foto’s. In bewerking. Link naar   RTV N-H