vrijheit_14Op 22 en 23 april 2010 brachten 4 groepen van de basisschool “De Vrijheit” een bezoek aan Museum Kennemerland. Dit paste binnen het project waarmee de school bezig is: Cultureel Erfgoed.

Omdat de 2e Wereldoorlog 65 jaar geleden eindigde, wordt er dit jaar aan de bevrijding veel aandacht geschonken. Hier doet ook Museum Kennemerland aan mee door middel van de tijdelijke expositie “De Vlag Uit” die zal duren tot eind juni 2010.Twee groepen van de basisschool waren door de heer J. van der Linden (gemeente Beverwijk) al geïnformeerd over deze tentoonstelling. Daarom brachten deze groepen een bezoek aan het museum en ontvingen ze bij ons een lesbrief waarin allerlei opdrachten stonden. In deze lesbrief kwamen de kinderen te weten hoe met name de kinderen in Beverwijk en Wijk aan Zee leefden in de periode van de 2e Wereldoorlog.
Om antwoorden te vinden op de vragen van de brief, moesten de kinderen de panelen inzien en/of in de vitrines kijken. De kinderen keken geïnteresseerd rond en de meesten vonden de antwoorden.

De jongere kinderen deden een speurtocht door het museum.
Vooraf kregen ze wat informatie, maar al gauw gingen ze aan de slag, om de in het werkblad “Zoektocht” getoonde afbeeldingen van objecten uit het museum te vinden en vervolgens te beschrijven.
Omdat de kinderen enthousiast waren en in groepjes van twee werkten, was het hiervoor bestemde uur zo om. En de meesten hadden alles gevonden.

[nggallery id=18]