Tijdens de week van de industriecultuur kunnen bezoekers op 24 oktober met een herinnering betalen. Er staat een bijzondere bus op het Westerhoutplein in Beverwijk. Het lijkt op de bekende Hoogoven bussen, maar dan vol herinneringen. De toegangsprijs is ook heel bijzonder. Je mag naar binnen als je een verhaal of herinnering aan Hoogovens achter laat. Inspiratie kun je op doen in Museum Kennemerland daar is gratis ter gelegenheid van de week van de industriecultuur de tentoonstelling 100 Jaar Staal | WONEN | WERKEN | ONDERNEMEN te bewonderen.

De tentoonstelling laat de invloed van Hoogovens op onze omgeving en ons zelf zien. Heb je zelf een mooie herinnering aan Hoogovens of was je misschien wel buschauffeur die iedere dag vanaf Den Helder de medewerkers naar Beverwijk bracht? Kom langs en breng je herinnering!

De verhalenbus rijdt tijdens de week van de Industrie Cultuur (20 t/m 28 oktober) door heel Noord-Holland. Iedere keer stappen nieuwe reizigers met een bijzondere herinnering binnen. Verschillende lokale radio en tv programma’s zullen opnames maken zodat de verhalen niet verloren gaan. U kunt op 24 oktober van 13.30 tot 16.00 uur uw verhaal achterlaten in de Bus tegenover Museum Kennemerland in Beverwijk. Zie voor meer informatie www.stichtingkist.nl.