Op zondagmiddag 24 februari, van 13.30 – 15.30 uur in Museum Kennemerland, maken we onze eigen IJzertijd knutsels. Bijvoorbeeld een gebruiks- of siervoorwerp, speelgoed of een kunstwerk. Of misschien wel een nieuwe uitvinding die hartstikke handig is voor die tijd. Je mag het zelf bepalen. Wat voor materialen we dan gebruiken? Nou, bijvoorbeeld; wol, vlastouw, takken, klei, kiezels, gedroogde bonen en zaden, (imitatie)bont en linnen.

Met Maud van Gool – een kunstenaar verbonden aan Studio O – ga je zelf aan de slag.

Dat wordt dus een middagje lekker knutselen. Je mag jouw werkstuk na afloop mee naar huis nemen. Thuis krijgt het vast een mooi plaatsje om er van te genieten. Als je ouders/ verzorger(s) meekomen kunnen die bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Feesten’ gaan bekijken.

Natuurlijk vertellen we je ook over hoe het was om in de IJzertijd te leven. En we kijken in het museum wat er allemaal voor moois uit de IJzertijd te zien is. In de IJzertijd moesten bewoners alles zelf doen en waren ze de hele dag bezig om te kunnen leven.

Het kost € 5 en daarvoor krijg je ook wat te drinken en een koek. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen.

Meld je daarom snel aan via: educatie@ museumkennemerland.nl. Graag vermelden: je voor- en achternaam en je geboortedatum.

Zien we je zondagmiddag 24 februari? We verheugen ons erop!