Het is zover, het besluit is genomen. Na lang aarzelen en voor mij uit schuiven heb ik begin dit jaar besloten te stoppen met het werk voor Museum Kennemerland. Een moeilijke beslissing want na bijna tien jaar met het museum verbonden te zijn geweest laat je dit niet zo maar los.
In al die jaren heb ik twee maal in het bestuur gezeten, veel tentoonstellingen gemaakt en als conservator de collectie van het museum beheerd. Allemaal taken en bezigheden die weliswaar veel tijd kosten, maar ook veel voldoening en plezier geven. Want Museum Kennemerland heeft een prachtige collectie die het waard is om goed voor te zorgen. En dan natuurlijk de contacten met de vrijwilligers. De maandagochtend is legendarisch, dan bruist het museum van de activiteiten, wordt er bijgepraat, overlegd, geïnformeerd, ideeën geboren en uitgewisseld, opgeruimd, ingericht, afgebroken en natuurlijk gezellig koffie gedronken. Ik zal het zeker missen…Maar nu is de tijd aangebroken voor andere zaken. Manlief werkt niet meer, het huis in Frankrijk lokt en er zijn overal mooie tentoonstellingen te zien. Dan is er nog mijn passie voor waaiers. Er is nog veel te ontdekken en er zijn onderwerpen genoeg om mooie lezingen van te maken. Kortom wij komen tijd tekort.

Gelukkig is er een opvolgster, Renate van Zalen. Vol enthousiasme is zij zich nu al aan het voorbereiden op haar nieuwe functie. Renate begint op een goed moment, het museum is volop in ontwikkeling en er komen veel veranderingen. Het is goed om nieuw bloed en een frisse blik in huis te halen. Renate zal er alles aan doen om goed voor de collectie te zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in.
Dank allemaal voor jullie vertrouwen in mij, voor de plezierige samenwerking en de gezelligheid. Het ga jullie goed …

Jannie Polak

PS. Pas goed op de collectie. Ik zal het nog wel eens komen ‘controleren’.