Vanaf januari 2016 zal ik het stokje van Jannie Polak overnemen als conservator van museum Kennemerland. De afgelopen weken hebben veel mensen mij al bezig gezien in het museum, waar Jannie mij wegwijs maakte.
De prachtige historische collectie en het vele werk van de vrijwilligers hebben mij enthousiast gemaakt voor het museum.

Na mijn opleiding Geschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ben ik in de museale sector aan het werk gegaan. Ik ben begonnen bij het Verzetsmuseum Amsterdam, als project-onderzoeker voor Verzetsmuseum Junior. Een bijzonder museum waarin de kinderen uit 1940-1945 hun herinneringen aan de oorlog met de kinderen van nu delen.
Het afgelopen jaar heb ik als curator op Buitenplaats Beeckestijn twee historische tentoonstellingen helpen opzetten. Eén over het leven in de 18e eeuw op de buitenplaats, en één over de geschiedenis van het Noordzeekanaal. Een mooie basis om over te stappen naar een museum waarin de geschiedenis van Kennemerland en Beverwijk centraal staan!

Naast mijn werkzaamheden bij museum Kennemerland ben ik als assistent-conservator Geschiedenis werkzaam bij museum de Lakenhal te Leiden.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met alle betrokkenen op museum Kennemerland en hoop jullie allemaal snel beter te leren kennen.

Renate van Zalen