sigarenkist_200Wie in december het boek “De Beverwijkse sigarenindustrie” aanschaft bij Museum Kennemerland, krijgt daar als extra attentie een aantal origineel oude sigarenbandjes bij in feestelijke verpakking. Vanaf zaterdag 3 december en zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij!
Het museum is gesloten op 24, 25 december en 31 december.
Beverwijk kende in het begin van de vorige eeuw een bloeiende tabaksindustrie. In oktober verscheen het door het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland uitgegeven boek “De Beverwijkse sigarenindustrie” over de opkomst en ondergang van de Beverwijkse tabaksbranche. Wie het boek nog niet heeft aangeschaft of wie nog op zoek is naar een leuk cadeau voor de feestmaand, treft het: bij aanschaf van het boek krijgt u tijdelijk een leuke attentie in de vorm van vintage sigarenbandjes uit de collectie van co-auteur en verzamelaar Henk van Unen. De actie is alleen geldig bij aanschaf in het Museum Kennemerland en loopt tot en met 24 december, zolang de voorraad strekt.

Over het boek

Centraal in het boek staat de firma Majoor, in de jaren 20 één van de grootste fabrikanten van Nederland, met het hoofdkantoor gevestigd aan de Breestraat en de fabriek aan de Koningsstraat. Maar ook de kleinere fabrikanten worden belicht. Het bijna 200 pagina’s tellende boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s, publicaties uit de lokale media, afbeeldingen van sigarenkistjes en –bandjes en ander materiaal. Het boek kost € 22,-, leden van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland betalen slechts € 19, -.

In het Museum loopt op dit moment ook een tentoonstelling over de sigarenindustrie. Deze is nog tot 18 maart te bezichtigen.

Museum Kennemerland is gevestigd aan het Westerhoutplein 1 in Beverwijk en is geopend op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.museumkennemerland.nl.