De tentoonstelling over 65 jaar bevrijding in Museum Kennemerland gaat alweer de laatste maand in. “De Vlag Uit” is nog te zien tot en met 30 juni. Doordat het museum meedoet met de actie “Beleef de IJmond” is de tentoonstelling aanstaande zondag (6 juni) zelfs gratis toegankelijk.
De tentoonstelling heeft tot nu toe een groot aantal bezoekers getrokken. Verschillende groepen van basisscholen in de regio zijn langs geweest en werden rondgeleid door stadsarchivaris Jan van der Linden. Een leerling van de Hogeschool Amsterdam maakte een lesbrief voor deze tentoonstelling. Basisscholen zijn nog steeds van harte uitgenodigd om naar het museum te komen, de medewerkers maken daar graag een afspraak over.

Voor het overige is iedereen welkom tijdens de reguliere bezoektijden. Inmiddels is het museum voor de zomermaanden, naast de zaterdagen en zondagen, ook weer op woensdagen geopend. De openingstijden zijn steeds van 14.00 tot 17.00 uur.

De film “Ik wist niet wat oorlog was” gaat over de oorlogstijd in Castricum en werd gemaakt door Pauline van Vliet en Marriet Haverkamp. Deze film was in mei te zien in het Corso Theater en wordt nu in Museum Kennemerland op DVD vertoond. Interviews van basisschoolleerlingen met ouderen die de oorlog destijds als jonge mensen hebben meegemaakt geven een mooi beeld van het dagelijkse leven in oorlogstijd. De film laat ook hedendaagse resten uit de oorlogsperiode zien, zoals bunkers die in stand worden gehouden als herinnering aan die periode uit de Europese geschiedenis .