7 oktober van 13.30 tot 15.30

Jonge bouwers gezocht
Voor alle nieuwsgierige jonge bouwers organiseert Museum Kennemerland een speciale kindermiddag. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mk@museumkennemerland.nl.

Tuinderijen en aardbeienvelden overheersten honderden jaren het beeld van het gebied waar wij nu wonen. De komst van Hoogovens in het begin van de vorige eeuw en vervolgens de groei van het bedrijf betekende dat er huizen voor de nieuwe werknemers moesten worden gebouwd.

In het museum hebben we een bijzondere tentoonstelling: 100 jaar staal in de IJmond | WONEN | WERKEN | ONDERNEMEN. Honderd jaar geleden zagen Beverwijk, Heemskerk en Velsen er compleet anders uit dan nu. Beverwijk was een kleine stad, Heemskerk een dorp en IJmuiden bestond nog maar net. Wij gaan jullie kort laten zien hoe deze drie plaatsen gegroeid zijn en hoe de komst van Hoogovens hier invloed op heeft gehad.

Daarna gaan wij onder leiding van kunstenaar Maud van Gool werken aan het nabouwen van Kennemerland op schaal door het bouwen van (fantasie) huizen. Wij gebruiken daarbij verschillende materialen. Dat wordt dus een middagje lekker knutselen! De resultaten van jullie creativiteit worden tentoongesteld in ons museum zodat iedereen jullie kunstwerk kan bewonderen. Hoe ziet jouw ideale huis eruit?

De middag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. De toegangsprijs is € 5,- euro inclusief limonade en een koekje. Je mag je ouders of verzorgers meenemen. Komen er meer mensen mee dan kunnen die het museum bekijken. En natuurlijk mogen zij jou op de foto zetten als je lekker bezig bent. Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom zo snel mogelijk aan!