Monsterlijke Beelden en Staalsafari.

In de herfsvakantie, tevens de week van de Industriecultuur, op woensdag 23 oktober 2019 organiseert Museum Kennemerland samen met Een Zee van Staal kinderactiviteiten.
In de ochtend kun je van 10.30 tot 12.30 uur in Museum Kennemerland je eigen monsterlijke beeld maken. Met kunstenaar Francesca Heijnis ga je aan de slag met hout, spijkers, gipsverband en ijzerschaafsel. Is je monsterlijk beeld geboren neem het dan mee naar huis zodat iedereen het kan bewonderen. De monsterlijk beelden van staal uit het beeldenpark Een Zee van Staal staan model. Hoe mooi is dat?
Aansluitend kun je om 14.00 uur in het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Trek je safari kleren aan, neem je verrekijker en wandelstok mee, dan tijgeren we samen door het hoge gras. De verhalen van de stalen beelden worden verteld door een gids, samen luisteren we hoe de beelden klinken en klimmen op kunst. Waar anders kan dat?
Zien we je woensdag 23 oktober? We verheugen ons erop!

Praktische informatie
• Beide activiteiten maken onderdeel uit van het programma van de week van de Industriecultuur en worden gratis aangeboden.
• De dag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. In de ochtend is plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom snel aan via: educatie@museumkennemerland.nl
Graag vermelden: je voor- en achternaam en je geboortedatum.
• Voor de staalsafari hoef jij je niet van tevoren op te geven.
• Museum Kennemerland is gelegen aan het Westerhoutplein 1, net buiten het centrum van Beverwijk. De ingang van het museum vind je aan de zijkant van het gebouw: Noorderwijkweg 2A.
• Het Beeldenpark Een Zee van Staal bevindt zich aan de Reijndersweg te Wijk aan Zee

Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein)
Openingstijden: zaterdag, zondag en woensdag van 14 tot 17 uur
Toegangsprijs: € 5
www.museumkennemerland.nl