Eerste exemplaar magazine ROETZ aangeboden, in zijn geheel samengesteld en geschreven door kinderen van OBS t Kraaienest en de Jeugdambassadeurs van Museum Kennemerland – op 14 december aan wethouder Mw H. Nielen.

Roetz Magazine komt deze maand met een speciale uitgave van het blad: Tijd Junior. Dit tijdschrift is gemaakt door leerlingen van basisschool ’t Kraaienest in Beverwijk en de jeugdambassadeurs van Museum Kennemerland.

Tijd Junior wordt vrijdag gepresenteerd in Museum Kennemerland. Het blad staat vol verhalen en reportages over de lokale geschiedenis. Zo worden er vragen beantwoord als Woonden er Romeinen in de IJmond en Wat gebeurde er in Beverwijk tijdens de middeleeuwen? Voorzitter Cees Hazenberg van Museum Kennemerland is trots op het resultaat. ,,Een mooie samenwerking tussen Roetz, het museum en de school. Het klikte gelijk. Wat ons betreft een buitenkans om zoiets moois te maken.’’

De verhalen zijn bedacht en geschreven door zeven leerlingen van de Beverwijkse school en de drie jeugdambassadeurs. Ze gingen daarvoor op pad, maar er werden ook allerlei deskundigen geïnterviewd.

Gratis
Het tijdschrift is dankzij tal van adverteerders gratis te verkrijgen in het museum, zolang de voorraad strekt.

De Beverwijkse wethouder Hanneke Niele neemt vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.