Verhalen over het leven en werken in de Wijkerpolder zijn er volop. Vele van deze vaak kostelijke verhalen komen langs tijdens een koffietafelgesprek in Museum Kennemerland. Dat openbare gesprek is op zondagmiddag 22 maart. Twee kenners, Toon Vessies en Jacob Brakenhoff, praten met elkaar over de polder.

Verhalen_wijkmeerDe tentoonstelling ‘Wijkermeer nat en droog’ maakt de tongen los, zeker bij de werkers en bewoners van de polder. De vele getoonde foto’s en plattegronden geven voldoende stof tot praten. Dat is de ervaring tijdens de nu bijna afgelopen tentoonstelling in Museum Kennemerland. De bezoekers raken niet uitgesproken.
Ter afsluiting van de overzichtstentoonstelling praten twee heren, beiden zijn kenners van het gebied, na over de polder. Dat zijn Jacob Brakenhoff van Historisch Genootschap Midden-Kennemerland en Toon Vessies van Historisch Genootschap Assendelft. De laatstgenoemde heeft de meeste foto’s voor de expositie geleverd.
Jacob Brakenhoff en Toon Vessies nemen plaats aan de koffietafel in het museum. Ze gaan in op allerlei zaken naar aanleiding van de getoonde (en niet-getoonde) foto’s en kaarten. Tal van herinneringen en achtergrondverhalen passeren de revue. De bezoekers kunnen meeluisteren. De heren zullen ook ingaan op vragen of opmerkingen van het publiek.

Het koffietafelgesprek is op zondag 22 maart vanaf 14.30 uur. Het is een van de laatste gelegenheden om de tentoonstelling te bekijken.

De tentoonstelling ‘Wijkermeer nat droog’, te zien sinds eind oktober vorige jaar, toont in woord en beeld de geschiedenis van de polder. Het aloude Wijkermeer viel in 1873 droog. Het nieuwe land was goed voor vele boerderijen en akkers met een groot scala aan landbouwproducten. De tentoonstelling blijft tot en met het weekeinde van 28 en 29 maart.