Zondagmiddag 17 december kun je in Museum Kennemerland tijdens een kindermiddag kennis maken met Tin man en gaan wij dingen maken die jullie tijdens kerst kunnen gebruiken.Wij gaan ons deze middag ook verdiepen in de geschiedenis van een aantal voorwerpen die wij met kerst gebruiken; de kerstboom, lichtjes, kerstversiering en dergelijke
De middag is voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 – 12 jaar.
Wat gaan wij deze middag allemaal doen:
Wij beginnen met een introductie en een presentatie over voorwerpen die wij met kerst gebruiken.Daarna gaan wij knutselen: Sfeerlicht van blik, Waterlelie, Kerstbal van kerstlint, Blikdeksel beschilderen. De beschilderde blikdeksels worden in het museum geëxposeerd.Als je het leuk vindt kun jij je ook nog verkleden als Tin man en zo op de foto worden gezet. Flyer_Kindermiddag_Kerst_2017

Om 13.15 uur gaan de deuren van het museum open en wij starten de middag om 13.30 uur. Het einde is om 15.30 uur gepland.
De kosten bedragen € 5,00 p.p. inclusief een consumptie en knutselmateriaal.
Misschien vinden jouw ouders het leuk om met je mee te komen. Vraag jouw ouders gerust om mee te helpen om er een gezellige middag van te maken; bij voorkeur één ouder per kind.
Vraag jouw ouders ook om een fototoestel of telefoon met camera mee te nemen waarmee zij jou als Tin man op de foto kunnen zetten.
Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Het is daarom belangrijk dat jij je van tevoren aanmeldt.
Aanmelding via: educatie@museumkennemerland.nl                            
Graag vermelden: Naam (voor en achternaam) en geboortedatum
Tot zondagmiddag 17 december.