Museum Kennemerland biedt de bewoners van verpleeghuis Heemswijk een doos met afdrukken van historische foto’s op groot formaat, drie diapresentaties en drie fotoalbums aan. Een album van de drie is gewijd aan Heemskerk, een aan Beverwijk en een aan Wijk aan Zee.

Afgelopen zomer is het Museum Kennemerland verbouwd en de inrichting is grondig onderhanden genomen. Deze verbouwing vormde een goede aanleiding om, waar nodig, zaken op te ruimen. Zo kon het gebeuren dat er een doos met afdrukken van historische foto’s, die gebruikt waren voor tentoonstellingen, op de nominatie stond om te worden afgevoerd.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Ria van Roon, vrijwilligster bij het Museum Kennemerland, kwam op het idee om dit fotomateriaal aan te bieden aan de bewoners van verpleeghuis Heemswijk. “Ik weet dat dit soort foto’s veel herinneringen oproept bij oudere mensen en dat zij graag over de tijd van toen praten” aldus Ria.

De daad is bij het woord gevoegd. Er is een voorstel uitgewerkt en vervolgens besproken met Uitbureau Heemswijk van de ViVa!Zorggroep, die de Welzijnsactiviteiten voor de bewoners van Heemswijk organiseert. Het voorstel is zeer positief ontvangen. Het blijkt dat dit materiaal zeer geschikt is als ondersteuning bij activiteiten.

Uitbureau medewerker Ingrid van der Zon stelt: “De Bewoners en personeel van Verpleeghuis Heemswijk zijn ontzettend blij met deze gift!”  De foto’s kunnen zowel bij de activiteiten van het Uitbureau, als in de ontmoetingsruimte en op de zorgafdelingen gebruikt worden. Tijdens de activiteiten van het Uitbureau kunnen de herinneringen die de foto’s oproepen een mooi gesprek laten ontstaan. In de ontmoetingsruimte, kunnen mantelzorgers en bewoners samen van de foto’s genieten. Op de zorgafdelingen kunnen de bewoners heerlijk terug in de tijd door te bladeren door de albums!

De overhandiging van de fotoboeken was op maandag 19 december 2016
om 10.00 uur.