Sinds 23 november 2015 is de boeken-catalogus van Museum Kennemerland ook terug te vinden bij bibliotheek IJmond Noord!
In samenwerking met bibliotheek IJmond Noord is het de medewerkers van het museum (Willie Galesloot, Gerard Hoogeland en Kees Vroonhof) en de programmeur van het ZCBS-systeem Gerard van Nes, gelukt om de boekencatalogus van het museum op te nemen in de catalogus van de bibliotheek. Van de ruim 3.000 boeken zijn de auteursvelden, documentsoorten etc . aangepast om onze catalogus aan te laten sluiten bij de catalogus van bibliotheek IJmond Noord.

Bij het zoeken in de catalogus van de bibliotheek wordt, wanneer er treffers zijn bij het museum, als bron “Museum Kennemerland” aangegeven. Onder een gevonden titel wordt de knop “Bekijk” zichtbaar. Wanneer men deze knop gebruikt komt men in de catalogus van het museum op de betreffende titel. Een verzoek voor inzage is ook mogelijk bij het gevonden boek door middel van een knop boven de hele titelbeschrijving. Door het invullen van een formulier komt dit verzoek binnen bij de medewerkers van de museumbibliotheek. Zij zullen dit verzoek op maandagmorgen verwerken. De eerstvolgende openingsdag van het museum ligt het aangevraagde dan klaar ter inzage.

Wij hopen op deze manier onze fantastische schat aan boeken een grotere bekendheid te geven. Kijk eens op de website, collectie/catalogus, klik hier www.bibliotheekijmondnoord.nl.