Vrijdag 9 september opent wethouder Cecilia van Weel – Niesten het nieuwe Huis van Geschiedenis Midden-Kennemerland aan het Westerhoutplein in Beverwijk. Zij doet dit door de twee samenwerkende organisaties Museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland symbolisch de sleutel te overhandigen van het verbouwde, uitgebreide en vernieuwde museum dat gevestigd is in het voormalige gemeentehuis van Wijk aan Zee en Duin.

Het Huis van Geschiedenis is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van gemeente, museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. De gemeente heeft het gebouwtje achter het museum verbouwd en samengevoegd met het museum. Hierdoor ontstond een nieuwe vleugel van het museum. Deze vleugel gaat gebruikt worden voor ontvangsten, lezingen en studie, waardoor er een Historisch Informatie Centrum voor Midden-Kennemerland ontstaat. Ook is er een receptie, vergaderzaal, een keukentje en een toiletgroep. Deze werkzaamheden van de gemeente werden begin april afgerond. Daarna zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan in het totale complex dat helemaal opnieuw is ingedeeld en ingericht.

Wethouder Van Weel is de vele vrijwilligers bijzonder dankbaar: “Zonder hun onvermoeibare inzet was het niet gelukt. Ik ben erg blij met deze samenbundeling van krachten. Het museum en het Historisch Genootschap kunnen elkaar versterken”. Museum Kennemerland en het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland willen met het Huis van Geschiedenis een levendig kennis- en ontmoetingscentrum toevoegen aan het Beverwijkse cultureel palet, dat mede door de steun van de historische verenigingen van Velsen en Heemskerk ook een belangrijke streekfunctie heeft.

Na de officiële opening op vrijdag 9 september opent het Huis van Geschiedenis – tijdens het Open Monumentenweekend – haar deuren weer voor het publiek. Meer informatie www.museumkennemrland.nl en www.hgmk.nl