opening_ijserinkhuijsen_200Op donderdag 23 april is het druk in Museum Kennemerland. De heer Jos Dekker vestigingsmanager van Pré Wonen Beverwijk opent de nieuwe tentoonstelling ‘De IJsbeer in Midden Kennemerland’ met etsen van Frans J. IJserinkhuijsen over Midden-Kennemerland.

Voorzitter van Museum Kennemerland mw. Riny Conijn verwelkomt de genodigden en begroet een speciale gast, wethouder mw. J. Dorenbos.
In haar openingswoord bedankt zij de vrijwilligers van het museum voor de samenstelling van de fraaie tentoonstelling. De voorzitter meldt tevens dat het de eerste tentoonstelling is onder het predicaat ‘Geregistreerd Museum”.

Daarnaast wijst zij nog op de vernieuwde website van het museum.

De heer Jos Dekker presenteert IJserinhuijsen, een begenadigd tekenaar, die met zijn gezin vele vakanties doorbracht in Kennemerland. Landschappen, kerken en boerderijen zijn fraai getekend. Jos benoemt het speurwerk van de tentoonstellingssamenstellers. Er is materiaal uit het
Stadsarchief van de gemeente Amsterdam en er zijn diverse prenten uit particulier bezit. De samenstellers combineren de etsen van IJserinkhuijsen met fraaie foto’s van huidige locaties in deze streek. We maken kennis met een ambachtelijk en veelzijdig tekenaar en leraar.