sigaren_200Museum Kennemerland bereidt zich voor op de nieuwe tentoonstelling. Zoals wel vaker gebeurt, vraagt het museum om bijdragen van particulieren om de tentoonstelling compleet te maken. Heeft u informatie of bijzondere voorwerpen die te maken hebben met de Beverwijkse sigarenindustrie? Het museum maakt er graag gebruik van.
In het begin van de vorige eeuw was er een bloeiende sigarenindustrie in Beverwijk. De sigarenfabriek van Majoor vervulde daarin een belangrijke rol, met het hoofdkantoor aan de Breestraat en de fabriek aan de Koningstraat. De fabriek was in de jaren ’20 volop in productie.

De heer Cor Castricum heeft een boek geschreven over de Beverwijkse sigarenindustrie, dat dit najaar zal verschijnen. Dit boek en de uitgebreide collectie van de heer Henk van Unen vormen het uitgangspunt voor de tentoonstelling. De samenstellers van de tentoonstelling zijn op zoek naar meer informatie: verhalen van mensen die in de sigarenindustrie werkten, anekdotes, bijzondere voorwerpen, foto’s en documentatie. Sigarenkistjes zijn er inmiddels al voldoende!

Als u informatie heeft die bruikbaar kan zijn voor de tentoonstelling, kunt u contact opnemen met de heer Gerard Hagen (06 2159 8827 of gerard.hagen@gmail.com) of langskomen tijdens de openingstijden van het museum.

Tot half september is de tentoonstelling “50 jaar pop in de IJmond” nog te zien in het museum. Daarna wordt de expositie over de sigarenindustrie ingericht. Het museum aan het Westerhoutplein 1 is open op  woensdagen, zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

afbeelding uit een houten sigarenkistje van de Gebr. Majoor, in samenwerking met Sigarenhandel Buitenhuis. Het is een afbeelding in een serie over Buitenhuizen in onze regio.