De succesvolle tentoonstelling Wijk aan zee, een beeld van een dorp wordt verlengd tot en met 7 mei aanstaande. De ontwikkeling van de nieuwe tentoonstelling is helaas vertraagd. Maar daardoor kan de door veel bezoekers zeer gewaardeerde tentoonstelling met schilderijen, prenten, tekeningen, gedichten, ansichten, interviews rondom landschappelijk Wijk aan Zee langer open blijven.

Onlangs kreeg het museum van Museum Egmond een fantastische tekening van de Dorpskerk van Wijk aan Zee in langdurig bruikleen. Het topografisch en gedetailleerd meesterwerkje is gemaakt door Abraham Rademaker (1676-1735) een zeer bekende prentmaker in die tijd, en pronkt nu in de tentoonstelling.

De drukbezochte optredens van WaZmanK, Blokhuis en Aafjes tijdens de eerste Gluren bij de Buren in Beverwijk smaken naar meer. Daarom is werkgroep tentoonstellingen bezig om de komende maanden een aantal extra activiteiten rondom deze tentoonstelling te organiseren. We zijn bezig met een aanvullende miniaturenexpositie in samenwerking met het Lucasgilde in Beverwijk, een kunsthistorische rondleiding in samenwerking met waarschijnlijk Studio O, een kleine expositie in samenwerking met een school en Rondje Wijk aan Zee en een lezing over de wording van het landschap in het duingebied. Een en ander is nog niet definitief en datums moeten nog worden vastgesteld. Houdt daarom deze website en facebook in de gaten.