Vorig jaar december exposeerde Tiny Put met haar verzameling zelfgemaakte kerststalletjes. Een hele leuke verzameling die paste bij de feestmaand. Nu in november 2019 is zij weer terug in het museum Kennemerland met een tweede expositie. De verzameling kerststalletjes kwam voort uit een andere hobby van Tiny: het maken van poppenhuizen en alle accessoires die daarbij horen.

Al 33 jaar maakt Tiny miniatuurhuizen en kamertjes. Zij heeft zelfs een klein winkeltje in haar tuin waar andere hobbyisten speciale poppenhuisitems kunnen kopen. In haar serre staat een kast met allemaal poppenhuiskamertjes. Zij schuwt geen enkel onderwerp. Buiten een keukentje, een kinderkamer, een halletje met trap heeft zij bijvoorbeeld ook een kapelletje compleet met altaar, bidstoel, non en kruisbeeld. En aan de andere kant heeft zij een hoerenkamer met bed, rode lamp en hoerenmadam.

In het museum stelt zij poppenhuiskamertjes gemaakt van wijnkistjes ten toon. Ze zijn allemaal leuk en allemaal met een ander tafereel. Wij verklappen niets. Komt u maar gewoon kijken en verwonder u over de details. In het museum van 2 november tot en met 27 november.

Tiny Put
Winkel van Sinkel
Elke 1e dinsdag van de maand open van 10.00 uur tot 16.30 uur
Creutzberglaan 175A
1944 NZ Beverwijk 0251 229759