Zo ongeveer in 1981 wilde onze oudste dochter niet meer elk weekend mee naar de camping. Daarom hebben we toen een compromis gesloten.
De compromis behelsde het volgende: het ene weekend gingen we naar de camping en het andere weekend bleven we thuis.

Mijn man(vader) ging dan op zaterdagochtend naar de Zwarte Markt, toen nog een echte rommelmarkt. Al snel kwam hij met 1 of 2 transistorradio’s thuis die hij dan schoonmaakte en repareerde aan een bureautje in de slaapkamer. Ook maakte hij er een paar planken waar de radio’s op kwamen te staan. Dit had wel tot gevolg dat er soms midden in de nacht een radio spontaan ging spelen. Natuurlijk schrokken we eerst van het geluid maar later hebben we er wel om gelachen. Toen we naar een groter huis verhuisden kreeg mijn man de garage tot zijn beschikking. Nou dat hebben we geweten!

Zijn hobby groeide toen uit tot zeker 600/650 transistorradio,s. Deze werden vervolgens bijna allemaal gepoetst en gerepareerd en een groot gedeelte werd in de garage uitgestald.

Helaas overleed mijn man in 2004 en ging ik verhuizen naar een kleiner appartement. De radio’s kon ik niet allemaal meenemen. In 2005 hebben de radio’s nog in verpleeghuis Velserduin ten toon gestaan. Voor veel bewoners waren de radio’s een moment van herkenning. We kregen veel leuke reacties. Daarna hebben we er heel veel overgedaan aan iemand die ze graag wilde hebben. De bijzondere exemplaren hebben we als herinnering gehouden.

Ze zijn verdeeld over de kinderen en kleinkinderen. Voor deze kleine expositie zijn ze weer even bij elkaar gebracht. We zijn blij dat we de verzameling nog een keer mogen laten zien.