Ik ben Karin Smit en ben geboren en getogen in de gemeente Haarlemmermeer, in Hoofddorp om precies te zijn. Ik woon sinds 2002 met heel veel plezier in het mooie kustdorp Wijk aan Zee samen met mijn vriend Jaap. Vele jaren heb ik gestudeerd maar eind 2014 besloot ik om het roer maar eens om te gooien. Voor mij geen langdurige studies meer naast mijn fulltime baan! Ik ben toen begonnen met het ontwikkelen van mijn creatieve kant en ik maak nu beelden en schilderijen.

De beelden maak ik van luchtdrogende klei. Zowel de beelden als de schilderijen beschilder ik met acrylverf en worden afgelakt met hoogwaardige lak. Mijn eerste beeld is ‘Juffrouw taart’ en is afgerond in mei 2015. Het is geïnspireerd op een ander kunstwerk. Mijn tweede beeld is ‘Queen’ en is afgerond in november 2015. Daarna ben ik losgegaan in de wereld van mijn fantasie. lk heb zittende beelden gemaakt maar een staand beeld maken was weer een hele andere uitdaging. Sommige beelden zijn klein zoals bijvoorbeeld ‘Frankie goes to LA’ deze is 48 cm en weegt 1,7 kg maar ‘Kaal met een kuifje’ daarentegen is bijvoorbeeld maar liefst 82 cm en weegt 9,3 kg.

Ik heb heel veel ideeën, mijn fantasie is onuitputtelijk. Als ik iets aan het maken ben dan denk ik alweer aan het volgende. Mijn inspiratie haal ik echt overal vandaan.

De ‘fluiter’ komt bijvoorbeeld uit de boekenserie ‘De Reiziger’ van Diana Gabaldon. Young lan en zijn wolfshond Rollo. Een vakantie naar Amerika en een bezoek aan Alcatraz heeft ‘Elvis Jailhouse Rock’ voortgebracht. Zebra’s vind ik gewoon zo mooi getekend en heb daarom een Zebra-mens gemaakt met hoeven en manen en een zebra met mensenvoeten. `Kaal met een kuifje en Bobbie tegen homofobie’.
Mijn vriendin Petra zei: `je bent een vrouw met een missie’. Maar waarom kaal met een kuifje? Mijn vader kreeg als kind een kwartje mee voor de kapper en moest zijn haar zo laten knippen. Hij vond het verschrikkelijk omdat hij mooi krullend haar had.

De schilderijen en de beelden die ik maak zijn kleurrijk en daar word je gewoon vrolijk van. Wil je meer van mijn werk zien? Bezoek dan mijn website: www.karin-smit-art.com en volg mij op Instagram: karinsmitart

Je kunt mij natuurlijk altijd mailen als je meer informatie wilt of als je geïnteresseerd bent in een aankoop: karinsmitart@gmail.com .

Voor twee personen maak ik één miniatuur, bijvoorbeeld van je hond. Schrijf daarom wat je wilt en waarom of voor wie. Noteer ook je e-mail adres. Als ik jouw idee uitkies dan neem ik contact met je op want ik heb dan foto’s nodig. Je mag het in het boekje schrijven of een e-mail berichtje sturen. De uitreiking zal plaatsvinden in het museum op een nog te bepalen datum en tijdstip. Een miniatuur tref je aan bij de beelden.

Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie op mijn beelden en ik vind het daarom heel erg leuk als je een reactie schrijft in het boekje. Alvast bedankt als je de moeite hiervoor neemt.

Hartelijke groet, Karin Smit